Hver fredag – eller så godt som – er pizza night hjemme hos os.

Det er den aften vi tager tallerkenen med over til sofaen og ser en film mens vi spiser aftensmad.

Det sker at pizzabunden er købt men oftest er den hjemmelavet.

Fyldet er varietet.

Jeg er ikke den store fan af pepperoni, mens Mac ikke er vild med capricciosa og junior vil ikke have noget med champignon.
Så vi laver enten en 3-i-een eller 2 – 3 forskellige pizzaer.

Eller også bliver det noget helt 4.
Som for eksempel Chicken Alfredo eller Margherita

Nøgleordene er gode ingredienser og masser af ost. Man skal aldrig gå ned på ost på pizzaen! Medmindre man selvfølgelig ikke kan eller vil spise ost.

Og så er pizzasaucen vigtig.
Den giver smag til fyldet og bunden og binder pizzaen sammen.
Man kan lave en tomatbaseret sovs eller en mælkebaseret sovs.

Jeg holder mig til den tomatbaserede i dag, da du får opskriften på capricciosa og margherita.

Pizzadej: (holder sig et par dage i køleskabet eller kan fryses i op til 3mdr.)
En bradepande pizza eller 2 portionspizzaer.

Ingredienser:

25 g gær
2,5 dl håndvarmt vand
2 spsk olie
1 tsk salt
Ca. 400 g hvedemel

Fremgangsmåde:

I en stor skål opløs gæren i vandet.

Tilsæt olie og salt.

Tilsæt derefter mel lidt efter lidt indtil du har en dej, der ikke klæber.
Det er ikke sikkert du får brugt alt melet, men det kan også være at du får brug for lidt mere end det det står anført.

Ælt dejen til den er glat og smidig.

Stil til hævning et lunt sted i 1 time.

Form og fyld pizzaerne.

For alle pizzaer gælder det at bagetiden er 15 – 20 minutter ved 225 grader.
Og oven skal være forvarmet.

Pizzasauce:
1 ds. Tomatpassata – eller hakkede tomater hvis du vil have lidt rustik sovs
1 mellemstort løg, hakket
1 fed Hvidløg, hakket
2 tsk. Oregano
2 tsk. Basilikum
1 tsk. Merian
1 tsk. Timian
1 tsk. Salt
1/4 tsk. Peber
1 tsk. Sukker
2 tsk. Olivenolie

Svits løg og hvidløg i olivenolien en gryde.
Tilsæt derefter de andre ingredienser.

Lad det koge et par minutter.

Smag til.

Et par forslag til fyld.
Her kommer det helt an på hvor stor en pizza du vil lave, men prøv dig frem.

Start med at lægge en bund med pizza saucen.

Læg fyldet på i nævnt rækkefølge.

Fyld – Capricciosa

Løg, skiver
Hvidløg, hakket
Skinke
Champignon – friske. Giver en helt anden smag. I skiver.
Revet ost – mozzarella.
Oregano (drys let oven på osten)

Fyld – Margherita

Frisk mozzarella ost i skiver eller tern
Frisk basilikum

Pizza

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *