Den anden aften kom jeg sent hjem, skulle nå at handle ind og lave aftensmad på under en time.
What to do?!?

Da jeg svingede ind i den lokale Fakta, lå der en flok savoykål og grinede til mig.

Og de havde tykstegsbøffer til Stop Spild af Mad-pris.

Så det var en no-brainer.

Wokret med oksekød og savoykål.

Jeg havde allerede gulerødder og forårsløg i køleskabet.

Til 3 personer:

2 tykstegsbøffer skåret i tynde strimler
2 gulerødder i skiver
2 forårsløg i skiver
1/4 savoykål skåret i strimler

Nudler (se på pakken, hvad beregning er)
Oksebouillon, 0,75 L  (lavet på terning)

1 tsk tørret ingefær
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk sesamfrø + ekstra til drys (kan undlades)
1 spsk soya sovs

Start med at koge nudlerne næsten møre i oksebouillonen.

Tag omkring 0,25 L af koge’vandet’ fra i en skål før du hælder nudlerne over i en sigte eller et dørslag og kommer koldt vand på dem, så kogningen standser.

Nudelvandet blander du med soja sovs, ingefær, hvidløgspulver og sesamfrø.
Det skal du bruge til senere. Det er din marinade/sovs.

Svits nu oksekødet i lidt olie på en brandvarm pande. En wok vil være bedst, men en almindelig pande kan også gå.

Tag det op, når det har dannet stegeskorpe.

Svits gulerødder og forårsløg i et minuts tid og kom så kålen i panden.

Lad det svitse endnu 1-2 minutter og hæld så en anelse af marinaden ved.

Når væden er fordampet tilsætter du kødet igen.

Efter et minut kommer du nudlerne ved. Rør godt om.

Til slut kommer du resten af marinaden ved og blander det hele godt.

Server i skåle og drys sesamfrø over.

Velbekomme!

image
Slutresultatet
Wokret med savoykål

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *