Vi har herhjemme bestemt os for at prøve at tilgå tingene på en lidt mere organisk måde.
Det er egentlig bare fin snak for at vi gerne vil lave så meget af vores mad selv, så vi undgår skjulte salte, sukre og deslige.
Så da vi i sidste uge var ude at handle og blandt andet skulle have købt ind til leverpostej, så lå der jo lige et par svinehjerter og grinede til mig i køledisken.

Jeg tror ikke jeg har fået svinehjerter siden jeg var teenager og måske ikke syntes det var den fedeste spise at blive præsenteret for – dog bedre end lever.

Anyways. Ned i kurven med dem, og så har jeg egentlig gået og pønset på hvordan de bedst skulle tilberedes.

Jeg endte ud med at de skulle langtidssteges. Kalv-, Lam- og Oksehjerter skulle af en eller anden årsag egne sig bedst til at stege lidt ligesom steaks etc. altså i kortere tid, men det kommer jeg til at eksperimentere med senere.

For nu skulle vi bare have en god ret ud af disse hjerter.

Jeg var mange forskellige opskrifter igennem inden jeg bestemte mig for at lave ragout ud af dem.

Og det var et hit! Det er længe siden junior har spist så meget til aften.
Vi kunne faktisk godt have spiste mere allesammen, men siden vi arbejder lidt på vores portionsstørrelser, så var det nu meget passende.

Man kan vælge at lave dette som en ret med tilhørende kartoffelmos/kogte kartofler til, men jeg valgte at koge kartoflerne med i retten.

Hvis man er mere til det separate, så lader man være med at komme kartoffel i retten.

Til 2 voksne og et barn:

Ingredienser:

2 svinehjerter
2 store gulerødder – eller 3 mindre
1 stor bagekartoffel – eller 2 mellemstore kartofler
1 stort løg – eller 2 mindre
2 stk laurbærblade
Vand
Salt
Peber

Frisk persille til pynt (og smag)

Smør til at stege i.

Fremgangsmåde:

Først skal hjerterne renses.
Du deler dem i kvarter, skyller dem grundigt, og så lægger du dem i koldt, letsaltet vand i ca. 20 minutter.
Derefter fjerner du alt resterende blod, skærer sener og deslige fra og trimmer gerne lidt af fedtet også.
Så skærer du hjerterne i mundrette tern.

Gulerødderne skæres i skiver.
Løget skæres i både.
Kartoflen skæres i tern.

Varm smørret op i en stor gryde.
Krydr hjerterne med salt og peber og brun stykkerne i det varme smør.

Tilsæt derefter grøntsagerne og lad dem svitse med et par minutter.

Så hælder du vand over til det lige dækker kød og grøntsager og lægger laurbærbladene ned i gryden.
Bring indholdet i kog.
Låg på og lad det simre i 2-3 timer. Jo længere tid jo mere mørt kød og jo mere smag. Sørg dog for at der er væde nok i gryden, og rør gerne om et par gange.

image

Husk at tage laurbærbladene op inden servering.
Smag til med salt og peber.

Hvis du gerne vil servere din ragout til kartofler, så spæd til med lidt mere vand så du får en sovs. Kog kartofler til. Lav dem gerne til mos, da retten passer godt til det også.

Ellers anret på en tallerken/dyb tallerken og drys med persille.

Velbekomme!

Hjerte-ragout

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *