Denne opskrift er direkte importeret fra USA. På et opskrifts-/kartotekskort. Håndskrevet! Af M selv. Denne her og så en anden opskrift på småkager/søde sager/julekonfekt (hvad man nu skal kalde det, men den vender jeg tilbage til senere på året 😉 ). Jow jow.  Og jeg har lavet den 6 gange det forløbne år. 4 gange sidste år omkring juletid og 2 gange inden for den sidste uge. Julen sig nærmer og alt det der. Mon ikke det bliver til et par gange mere inden den tid..?

Turtles: (som de bliver kaldt hjemme hos os)

Dej:

  • 5 dl mel (2 cups)
  • 2,5 dl brun farin (tætpakket) (1 cup)
  • 125 g smør eller margarine (1/2 cup)

Karamelmasse:

  • 125 g smør eller margarine (1/2 cup)
  • 1,25 dl brun farin (1/2 cup)

Desuden:

  • 75 g hakket chokolade
  • Evt. 100 g nødder (pecan eller valnødder)

Dej:

Smuldr smørret med melet og den brune farin. Blandingen kommes i en bradepande, der enten er usmurt eller foret med bagepapir (fx 18 x 25 cm) og trykkes fastere.

Hvis du vil tilsætte nødder er det nu de skal fordeles over dejen og trykkes let ned i den.

Karamelmasse:

Smelt smør og brun farin i en gryde ved middel temperatur under konstant omrøring. Når blandingen begynder at koge lad den koge ½ – 1 minut mere, stadig under konstant omrøring.

Blandingen hældes over dejen og fordeles så jævnt som muligt.

 

Det hele sættes i en forvarmet ovn ved 180 °C i 18 – 22 minutter indtil karamelmassen bobler lystigt og dejen er lysebrun.

Tag kagen ud af ovnen og drys med den hakkede chokolade. Lad chokoladen smelte let (2 – 3 min.) og brug så en ske til at fordele chokoladen let og lave mønstre.

Kagen afkøles fuldstændigt og skæres ud i passende stykker.

 

Husk nu det er småkager 😉

Butter (Pecan) Turtles – eller småkager a la Daim

Post navigation


2 thoughts on “Butter (Pecan) Turtles – eller småkager a la Daim

Skriv et svar til ecoelder Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *