Indimellem sker det, at jeg får lyst til blive sådan lidt fandenivoldsk. Og lave frikadeller på kyllingefars (gisp!). Selvom det ikke rigtig er frikadeller. Bortset fra størrelsesmæssigt måske, for ret indholdsmæssigt er det eneste der kan sammenlignes mellem svinefrikadeller og mine kyllingefrikadeller farsen.

Men i hvert fald var det hvad menuen stod på. Det og så rösti. Men da kyllingefrikadellerne var smækfyldte med kydderurter og deslige (for kødet er altså lidt smagsløst i sig selv), så lavede jeg en mere nedtonet version af röstien.

Rösti:

Ca. 8 stk.

  • 250 g kartofler
  • 1/2 løg
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie

Tænd ovnen på 190 grader.

Riv kartoflerne groft og pres så meget af vandet ud som muligt. Brug eksempelvis et stykke køkkenrulle eller et viskestykke.

Hak løget fint eller riv det og kom det i en skål sammen med de revne kartofler.

Pisk ægget sammen og hæld det over kartoffel/løg-blandingen og rør det godt sammen.

Tilsæt hvedemelet samt salt og peber og rør godt om.

Form kartoffelmassen til ca. 8 boller, der trykkes flade og lægges på en bageplade.

Stænk med olivenolien.

Bages i ovnen i ca. 20 – 25 minutter til de er gyldne og sprøde.

Kyllingefrikadeller:

Ca. 6 stk.

  • 450 g kylingefars
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk merian
  • 1 tsk hvidløgspulver (eller 1 fed hakket/presset hvidløg)
  • Salt og peber
  • 2 tsk olie/flydende margarine

Rør farsen sammen med de øvrige ingredienser og form til frikadeller.

Steges på en pande i olien/margarinen ved middelvarme indtil de er gennemstegte.

Nu kan man vælge at koge lidt grøntsager som tilbehør (vi fik grønne bønner…) sådan for at fuldende menuen.

Velbekomme 🙂

Rösti og kyllingefrikadeller

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *