I vores care package fra Staterne i sidste måned fik M sin mor til at sende et par breve med krydderimix til Cincinnati chili. Og da M oprindelig er fra Ohio, så det er mad hjemmefra i bredeste forstand 😉

Anvisningen står på bagsiden, men jeg kan røbe at til 1 brev mix, skal der bruges 1/2 til 1 kg oksefars (som ikke skal brunes af inden det kommes i retten), 170 g tomatpuré, 1,4 liter vand og så skal retten ellers småsimre i 1 til 1,5 time. Der bliver rigtig meget ud af sådan et brev, men til gengæld kan chili’en så også fryses, så det er supernemt til en anden gang.

chili
…og så har vi snydt lidt…

Hvis man gerne vil lave den fra bunden, er der hjælp at hente her hos Piskeriset. Det bliver ikke helt det samme, men jeg tror det er tæt på. (Der er altid en eller anden ukendt variabel i sådan nogle færdigmixes, så man aldrig kan lave det præcist som producenten har gjort det…)

Hvorom alting er, så kan sådan en chili serveres på flere måder:

  1. Som en coney dog: En hotdog med variation. Som basis lægger man pølsen i hotdogbrødet. Der lægges lidt sennep på pølsen. Så overhælder man med chili’en. Dernæst kommes hakket løg og revet ost ovenpå, og den er klar til at blive spist. (Kniv og gaffel anbefales)
  2. Som 2 way: Kogt spaghetti med chili’en som sovs.
  3. Som 3 way: Kogt spaghetti med chili og revet ost.
  4. Som 4 way: Kogt spaghetti med chili, revet ost og hakkede løg.
  5. Som 5 way: Hvor man serverer opvarmede/kogte kidneybønner eller chilibønner til sin 4 way.

Sådan en coney dog smager overraskende godt. Og så er chili’en fænomenal i en 5 way. Men nu er jeg også generelt vild med bønner.

En anden ting der var i føromtalte care package var Instant oatmeal.

(Jeg tror nu kun M fik sin mor til at sende det med, fordi jeg syntes at det lød som noget af det mest åndssvage tåbelige at fabrikere. Jeg mener, hvor svært kan det være at tilsætte lidt sukker eller revet æble og krydderier til sin havregrød, der forøvrigt ikke tager oceaner af tid at lave i forvejen…)
instant oatmeal
Noget skal man vel finde på at fremstille…

Det er lidt for sødt efter min smag, også selvom de lover ‘lower sugar’ på pakken. Udover de to varianter på billedet, er der også en der hedder ‘Cinnamon & spice’ som bestemt også skal prøves. Jeg mener, nu vi har dem 😉

Cincinnati Chili – når det skal være nemt.

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *