Hovedingrediensen i denne salat er jo de sorte bønner, og så er der ellers frit slag med hensyn til hvilke grøntsager man har lyst til at komme deri. Det er et spørgsmål om temperament – og farver. Masser af farver. Multicolor-salat ftw!

black bean salad
Hmm, farverne er aldrig helt så klare, når jeg tager billeder med min mobiltelefon, men den var lige ved hånden…

De sorte bønner skal lægge i blød i rigeligt med vand i mindst 6 timer (eller natten over). Når de skal koges, så sørg for at der er et par centimeter vand mere i gryden end der er bønner, for de skal koge i 1,5 til 2 timer, så noget af vandet kan altså godt fordampe fra gryden. Og så er det en fordel at koge dem i bouillon, da bønnerne ikke smager af meget i sig selv 🙂

Af grøntsager brugte jeg:

  • majs
  • rød, gul og grøn peber i tern
  • forårsløg i skiver
  • blommetomater (uden kerner) i tern
  • små gulerødder i skiver

Jeg ville egentlig også have haft avocado i, men den havde det ikke så godt, så det blev ikke til noget.

Og så lige en lidt nem marinade:

  • 1 spsk limesaft
  • 1 tsk olivenolie
  • 1/2-1 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk frisk, hakket koriander

Alle delene blev egentlig bare hældt over den skønsomme blanding af grøntsager og bønner, og så blev det vendt sammen.

Man kan vælge at spise salaten som en selvstændig ret evt. i en tortilla eller som tilbehør til en eller anden form for kød.

Og den smager forrygende sammen med stegt kylling 😉

Salat med sorte bønner (Black Bean Salad)

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *