Hedder det egentlig schnitzler eller snitzler nu om stunder? I hvert fald så var det, hvad vi fik i går aftes.

Vi fik også ovnkartofler, med de stod jo og passede sig selv. Det var bare små skrubbede kartofler, skåret i både, dryppet med olie og drysset med grillkrydderi og så i ovnen i en halv time.

Æble/løg kompotten var af den mere simple og hjemmekomponerede slags, for løg og æbler var hvad jeg havde.

  • 2 æbler
  • 1 rødløg
  • lidt olie
  • ca. 1/2 dl vand (måske lidt mere)
  • lidt salt

Jeg skrællede æblerne og fjernede kernehuset på dem begge inden jeg skar dem i grove tern.

Løget blev pillet, halveret og skåret i ringe.

Jeg varmede lidt olie på en pande og svitsede løgene et par minutter inden jeg hældte lidt vand ved og lod det simre et stykke tid uden låg. Eftersom vandet fordampede tilsatte jeg lidt mere hen ad vejen, indtil løgene var tilpas bløde.

Derefter tilsatte jeg æbleternene og lidt vand, og så skuede jeg helt ned for blusset og lod det stå og småsimre, mens jeg stegte schnitzlerne.

Schnitzlerne blev drysset med salt og peber og en anelse cayennepeber, og så blev de stegt på panden i lidt olie til de var færdige.

Det var faktisk ikke så ringe en sammensætning, selvom min bedre halvdel var lidt betænkelig i starten 😉

Skinkes(ch)nitzler og æble/løg kompot

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *