I går morges stod jeg klokken 8 uden andet end en humpel muggent brød og så udsigten til en gang havregrød – for der var kun lige mælk til 1 måske 2 (hvis vi strækker den) kopper kaffe. Og ingen forretninger åbent på det tidspunkt… Så jeg gik på nettet og googlede ‘hurtige boller’og heldigvis dukkede der en masse opskrifter op. Desværre bare ikke rigtig nogen jeg syntes jeg kunne bruge. Så jeg gik i gang med at kreere udfra hvad jeg havde i skabene.

Slutresultatet blev:

  • 50 g gær
  • 4,5 dl vand
  • 2,5 dl fuldkornsspelt
  • 2,5 dl havregryn
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk hørfrø
  • Og så brugte jeg hvedemel for resten. Vel ca. 3 dl.

Jeg rørte gæren ud i vandet (som var lunkent) og tilsatte så olie, salt og fuldkornsspelten.

Rørte godt rundt og tilsatte havregrynene og hørfrøene.

Endnu en god omrøring og så tilsatte jeg hvedemelen lidt efter lidt indtil dejen havde konsistens som tyk grød.

Jeg tændte ovnen på 225 °C og brugte 2 spiseskeer til at sætte bollerne på en plade. 9 store boller blev det til.

Da ovnen var varm satte jeg bollerne ind og kiggede til dem første gang, da de havde fået 15 minutter. De var kun lige begyndt at tage farve, så de fik et par minutter mere, og så tog jeg dem ud.

Det blev til nogle rigtig lækre boller. Ikke bare til morgenmaden, men også til frokost med hjemmerørt tunpålæg i.

Ha’ en god dag 🙂

Hurtige boller

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *