Min far er meget glad for kartofler. Så glad for kartofler, at han nærmest får det fysisk dårligt, hvis min mor serverer pasta, ris eller bare salat for ham i stedet for kartofler et par dage i træk. Den går altså ikke! Og selv her i sommerheden sætter min mor troligt kartofler på bordet til min far. De skal helst være kogte (uden skræl) eller evt. skåret i både og stegt i ovnen eller på grillen. Men hun har fået ham vænnet fra den opbagte sovs – det er trods alt hende, der laver maden 😉

 

Til gengæld laver hun også altid en killer salat med masser af farver og smag i som oftest består af:

  • iceberg, kinakål eller andet salat skåret i strimler
  • tomat i tern eller både
  • agurk i tern
  • mozzarella i tern
  • peanuts
  • melon (helst cantaloupe) i tern
  • majs
  • ærter
  • forårsløg shåret i tynde ringe
  • radisser halveret og skåret i skiver
  • gulerødder halveret og skåret i skiver, eller skrællet i lange strimler
  • peberfrugt skåret i tern
  • oliven (både grønne og sorte)
  • marinerede hvidløg
  • fetaost

 

Peanuts, hvidløg, feta og oliven er oftest serveret for sig selv, mens resten er blandet sammen i en stor skål.

 

En fryd for øjet og for ganen!

Salat, salat og atter salat – og så lidt om kartofler

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *