Ja, det lyder jo godt nok som slang. Hvilket det da også er. Lidt i tråd med knæhøj karse, kodylt eller fjong. Men det er altså også en ret 🙂

Om det fortrinsvis er en udbredt nordjysk spise eller om den forefindes andre steder i landet er jeg ikke klar over, men vi har i hvert fald spist den i vores familie.

 

Det er en af de nemme – og en af de slemme. Ikke ligefrem en slankeret.

Du skal bruge:

 

  • Ymer
  • Flødeskum
  • Evt. lidt vanillesukker
  • Ymerdrys – eller bare revet, ristet rugbrød.

 

Flødeskummet er det der gør ymeren ‘bred’, men hvor meget du har lyst til at komme i afhænger helt af dine smagsløg.

Vi har oftest brugt 1/4 liter piskefløde til 1 liter ymer, men det kan altså godt blive en anelse vammelt, hvis der er for meget fløde i, så prøv dig frem. Sørg altid for at både fløde og ymer er tilpas afkølet, det vil også hjælpe på det ‘vamle’.

 

Vend flødeskummet forsigtigt i ymeren og smag evt. til med vanillesukker.

Drys med ymerdrys eller rugbrød.

Spis.

 

Velbekomme 🙂

Bred ymer!

Post navigation


2 thoughts on “Bred ymer!

  1. Hmm, jeg blev først kendt med “bred ymer” da jeg gik på efterskole, men de lavede det på en anden måde. Det var ymer med ymerdrys/rugbrødsdrys og chokolade knapper. Super lækkert, men da jeg så lavede det i går, var det som om der manglede noget. Det var nemlig meget tykt efter kort tid, så i dag vil jeg forsøge at blande flødeskum i, sammen med chokolade knapperne og ymerdrysset og håbe på at jeg får den smag frem jeg savner!

  2. Så nemt-så lækkert.

    Jeg sukker ristede lidt havregryn på en pande og dryssede på.
    Så en skefuld hjemmelavet jordbær/rabarber marmelade i midten som “smør klatten”
    Fantastisk herlig dessert, og bare så nem.

    venligst
    Lene fra Vejle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *