For en gangs skyld vil jeg ikke skrive om noget vi allerede har spist, men jeg vil fortælle hvad vi skal have at spise i aften. 4. juli er jo Independence Day – eller uafhængighedsdag – for USA, og selvom vi bor forholdsvis tæt på Rebild så deltager vi ikke i Rebildfesten i år. Men vi har da planer om at hygge os med noget god mad i aften – selvfølgelig tilberedt på grill 🙂

Vi skal have:

Steaks

Grillede grønne asparges (de skal bare lige dryppes med lidt olivenolie og drysses med salt og peber inden grillningen)

Grillet squash

Bulgur kogt i bouillon

Og til dessert vil jeg lave Peach cobbler (selvom peach betyder fersken og jeg har kun nektariner i huset. Men det går nu nok). En cobbler er en slags omvendt tærte. Fyldet lægger i bunden af formen, og dejen lægger øverst.

Som en ekstra notits må jeg hellere tilføje, at eftersom dette er en amerikansk opskrift, så er målene i cups, men jeg har lavet den omtrentlige omregning til deciliter. De står i parantes.

Til 4 personer:

Varm ovnen op til 220 °C

Fyldet:

  • 8 ferskner – eller nektariner (eller brug ferskner fra dåse)
  • 1/4 cup sukker (0,6 dl)
  • 1/4 cup brun farin (0,6 dl)
  • 1/4 tsk. stødt kanel
  • 1/8 tsk revet/stødt muskatnød
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk majsstivelse (som f.eks. Maizena)

Start med at flå ferskenerne/nektarinerne ved at sænke dem i kogende vand i et minuts tid og så lægge dem i koldt vand med det samme de bliver taget op. Så smutter skindet lige af.

Tag stenen ud og skær frugten i både eller stykker.

Bland alle ingredienserne i en stor skål og vend rundt så det bliver jævnt fordelt.

Kom blandingen i en 2 liters bageform og sæt den i ovnen i ca. 10 minutter mens du laver dejen.

Dejen:

  • 1 cup hvedemel (2,4 dl)
  • 1/4 cup sukker (0,6 dl)
  • 1/4 cup brun farin (0,6 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 6 spsk usaltet smør (hvis man bruger saltet smør undlad da ekstra salt), der er afkølet og skåret i små stykker
  • 1/4 cup kogende vand (0,6 dl)

Bland mel, sukker,farin, bagepulver og evt. salt sammen i en skål.

Kom smørstykkerne i og bland det hele godt sammen med fingrene indtil det hele er en grynet masse.

Rør vandet i (med en ske!) så dejen bliver samlet.

Kagen/Cobbler’en:

Tag fersknerne/nektariner ud af ovnen og hæld dejen over. Brug evt. en ske til at jævne dejen lidt ud med.

Bages indtil dejen er let gylden ca. 30 minutter.

Kan drysses med en blanding af sukker og kanel (3 spsk sukker til 1 tsk kanel) og så bages et par minutter mere indtil det er smeltet.

Serveres med vanilleis eller flødeskum (eller creme fraishe).

Happy 4th of July! 🙂

Glædelig 4. juli

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *