Vietnamesiske forårsruller eller friske forårsruller. Eller rå forårsruller.

For fyldet er rå grøntsager, nudler og rejer, og det hele er pakket ind i rispapir.

  • rispapir (kan fåes i asiatiske butikker)
  • gulerødder skåret i super tynde stave
  • agurk skåret i super tynde stave
  • forårsløg
  • bønnespirer
  • evt. bambusskud og vandkastanjer
  • evt. friskhakket koriander
  • evt. peberfrugt i super tynde stave
  • kogte risnudler
  • kogte rejer

Fremgangsmåden er som følger:

Opblød rispapiret i lunken eller varmt vand til det er blødt. Læg det på et fugtigt viskestykke, så det overskydende vand kan løbe af.

Læg fyldet på rispapiret så det dækker midten.

Fold bunden af rispapiret op over fyldet.

Fold siderne ind over fyldet.

Og rul så til sidst forårsrullen op mod toppen, så den bliver lukket. Brug evt. lidt vand til at forsegle med.

forårsrulle

Sauce til at dyppe i.

  • 0, 5 dl soyasauce
  • 1 fed presset hvidløg (eller hvidløgspulver – IKKE hvidløgssalt)
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 tsk hakkede peanuts (evt. peanutbutter)
  • lidt brun farin
  • lidt friskpresset lime
  • lidt olie
  • lidt vand

Det hele blandes sammen i en skål og må gerne stå og trække lidt.

Hvis man skifter rejerne ud med tofu (eller helt undlader dem) og undlader fishsaucen, så er det også en ret god vegetarisk ret.

Velbekomme 🙂

Vietnamesiske forårsruller eller friske forårsruller

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *