Aflange, smalle fuldkornsbrød… Kald dem hvad du vil 😉 .

  • 2 dl grahamsmel, rugmel eller fuldkornshvedemel – eller blanding af dem alle
  • ca. 5 dl hvedemel
  • 1-2 tsk salt
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk olivenolie

Lun vandet til det bliver håndvarmt (37 °C) og opløs gæren heri. Tilsæt olien.

Kom fuldkornsmelet i og rør godt om. Tilsæt salt og lidt af hvedemelet.

Kom resten af hvedemelet i lidt efter lidt indtil dejen er jævn og blød og ikke alt for klistret.

Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.

Varm ovnen op til 275 °C (hvis din ovn kun kan klare 250 °C så skal brødene bare have et par minutter længere bagetid…)

Ælt dejen igennem og del den i 3 lige store stykker og rul dem ud til flûtes. Læg dem på en bageplade og skær skrå snit i hvert flûte og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter.

Bag brødene på midterste rille i ca. 10 minutter.

Bruges som tilbehør til grillet mad, salat, pålæg… Hvad man nu lige har lyst til.

Velbekomme 🙂

Grove flûtes – eller fuldkornsbaguetter

Post navigation


One thought on “Grove flûtes – eller fuldkornsbaguetter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *