En nem resteret, hvis man har en rest ris i huset og bare ikke lige ved, hvad man skal gøre ved den. Men man kan også lave den med nykogte, afkølede ris.

Til 2 personer:

  • Ris (den mængde man nu har – eller kog ris til 2 personer)
  • 1 hakket løg
  • 1-2 hakkede gulerødder
  • 1 dl ærter
  • 1-2 tsk olie
  • 2 æg

Hvis man nu er modig kan retten laves i en pande, men den kan altså også laves i 2 (hvilket jeg ofte gør).

Varm olien i panden og svits løg og gulerødder et par minutter uden at de tager farve.

Tilsæt risene og  ærterne og varm det hele igennem 3-4 minutter, igen uden at det tager farve.

Nu kommer vi så til æggene.

Er man modig laver man en fordybning i midten af sin risblanding og slår æggene ud heri. Så rører man rundt indtil æggene har fået tilpas meget varme til at de er blevet til røræg.

ELLER man kan tage en anden pande i brug og lave røræggene heri. (Hvilket jeg oftest gør fordi jeg er helvedes en lille smule bekymret for salmonella.) Så blander man æggemassen i sin risblanding.

Serveres med soyasauce.

Enjoy!

Stegte ris

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *