Er der noget mere dansk end koteletter (altså lige bortset fra frikadellerne, rugbrødet og den lune leverpostej…)?

I hvert fald er det her en af de nemme. Og så passer retten stort set sig selv, når de indledende øvelser er ovre.

Til 4 personer skal du bruge:

  • 4 fadkoteletter (nakkekoteletter kan også bruges, de er bare lidt federe)
  • 4 tomater
  • 2 spsk hakket frisk persille (eller 2 tsk tørret)
  • 2 spsk hakket frisk dild (eller 2 tsk tørret)
  • 2,5 dl ærter
  • salt og peber

Tænd ovnen på 200 °C.

Smør et ildfast fad med olie.

Skær tomaterne i skiver og læg dem i bunden. Drys persille og dild henover og fordel ærterne over kydderurterne. Drys let med salt og peber.

Koteletterne brunes på panden i lidt olie, drysses med salt og peber på begge sider og lægges over grøntsagerne.

Dæk fadet med staniol og sæt det i den forvarmede ovn på den miderste rille i ca. 30 minutter. Fjern staniolen de sidste 10 minutter.

Serveres med ris og eventuelt en salat til.

Håber det smager!

Svinekoteletter på grøn bund – selvom den også er rød…

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *