Blomkål kan bruges på uendelig mange måder. Alt efter om man er til rå eller kogt, stegt eller bagt, eller noget helt helt andet.

Jeg kan især godt lide det kogt. Ikke mindst fordi det nedsætter risikoen for umanerlig ildelugtende gas… Men samtidig skal det ikke være gennemkogt – der må gerne være lidt ‘bid’ i. Og sådan har jeg det vist med de fleste (kogte) grøntsager.

Tilbage til opskriften. Den består af: En salat, et blomkål og en dressing. Det vigtigste i denne ret er dressingen man hælder over blomkålet.

Dressing:

  • 2,5 dl Skyr (eller A38 eller yoghurt natural – hvad man nu bedst kan lide)
  • 2 tsk citronsaft
  • 1/2 tsk paprika
  • 1/2 tsk cayennepeber (kan undlades – det giver dog dressingen et lille pift)
  • 1-2 spsk frisk dild (eller 1-2 tsk tørret – alt efter hvor glan man er for dild. Purløg kan også gå an.)
  • Smag til med salt og peber.

Rør alle ingredienserne sammen, og lad dressingen trække i køleskabet, mens du gør de andre ting klar.

Pil alle de yderste blade af blomkålet og sæt blomkålet i blød i en skål vand (derved ‘lokkes’ alle orme og andre fornøjeligheder ud af blomkålet, og du undgår at få ekstra uforudsete proteiner 😉 )

Kog det hele blomkål i en gryde med letsaltet vand i 10-15 minutter (længere hvis du gerne vil have det lidt mere blødt). Du kan også dele hovedet i buketter inden du koger det, hvis du fortrækker det, men husk at det ikke skal koge så længe.

Lad nu blomkålet afkøle, mens du laver salaten.

Salaten kan i bund og grund være lige som du ønsker, den skal være, men sådan her ser min som oftest ud (til denne ret):

  • Salat – oftest iceberg – skåret i tynde strimler
  • 1/2 rød peberfrugt skåret i små tern
  • 1 forårsløg skåret i tynde ringe
  • 1-2 dl ærter
  • 1/4 agurk skåret i tern
  • 2 tomater skåret i tynde både
  • Og så plejer jeg at putte rejer i også. Det giver en super god smag sammen med blomkålet.

Jeg starter med at lægge salaten i bunden af et fad (eller en stor dyb tallerken) og så placerer jeg blomkålet ovenpå. Resten af salaten lægger jeg lagvis omkring blomkålet og slutter af med rejerne. Til sidst hælder jeg lidt dressing over blomkålet, og servere resten i en lille skål ved siden af.

121

(Ikke verdens kønneste billede, men det er jo også retten det kommer an på)

Kan spises som den er eller evt. med et stykke flûtes.

God sommerret eller forret.

Velbekomme!

Maskeret blomkål – eller hvad man nu skal kalde det?

Post navigation


One thought on “Maskeret blomkål – eller hvad man nu skal kalde det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *