Denne ret kommer (muligvis) fra Thailand, men det er så også det eneste jeg ved om den – altså lige bortset fra at den smager fantastisk.

Har man jordnøddeallergi – eller hvis man ikke lige kan lide smagen af kokosmælk – så er dette ikke retten man skal vælge, for der indgår både jordnøddesmør (peanut butter) og kokosmælk.

4 personer:

  • En pose frisk spinat (eller 1/2 pose frosne hele spinatblade)
  • 3 kyllingebrystfileter
  • Og peanut sauce (jordnødde sauce) – Den kommer vi til lidt senere.
  • Ris

Start med spinaten. Den friske spinat skylles grundigt og derefter dampes den, til den bliver mørkegrøn og begynder at krølle let sammen. Jeg har ikke nogen grøntsagsdamper, så jeg bruger en gryde med kogende vand, min køkkensi, låg på gryden og så dampe lidt ad gangen. Det fungere fint. Hvis det er frossen spinat, så tø den op. Enten i en gryde med lidt vand, eller i microovnen. Spinaten puttes på en serveringstallerken eller på flere tallerkner, hvis det er portionsanretninger.

064

Kog risene efter anvisningen på pakken/posen.

Kyllingebrystfileterne koges møre i en gyde med vand. Alt efter størrelse skal de have 5-10 minutter, men husk at tjekke at de er færdige. De må ikke være lyserøde i midten.

Så kommer vi til peanut saucen:

  • 2 tsk vegetabilsk olie
  • 1 lille løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • ca 1 dl creamy eller chunky peanut butter
  • 3 spsk brun farin (og evt. lidt mere, hvis man godt kan lide tingene lidt søde)*
  • 2 spsk fish sauce (kan undlades, hvis det ikke er noget man lige har lyst til at investere i)
  • 1 tsk paprika
  • 1/4 tsk cayennepeber (kan undlades)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk limesaft eller citronsaft
  • evt. en jævning af 1 spsk maizena og 1 spsk koldt vand

Svits løgene i olien i et par minutter til de er klare.

Skru ned for varmen og tilsæt peanut butter, brun farin, fish sauce, paprika og cayennepeber og rør rundt. Tilsæt så kokosmælk lidt efter lidt og rør rundt så det hele bliver godt blandet. Skru op for varmen, så saucen kommer til at boble let.

Tilsæt lime- eller citronsaft, og evt. jævningen hvis saucen er meget tynd. Saucen skal være flydende, men ikke tyndtflydende.

Skær kyllingebrysfileterne i strimler og tilsæt dem i saucen.

Hæld saucen over spinaten.

065

Server med ris.

Velbekomme!

* Det er en af de ting der jævnt tit bliver debateret herhjemme. Hvor sødt man kan lide sin mad. Eller selvfølgelig ikke hvordan man kan lide sin mad, men hvor sødt maden egentlig skal være. Eftersom jeg er gift med en amerikaner, der er vant til sødet jordnøddesmør (og andre ting…) hjemmefra, er det et af de områder, hvor vi begge må give os lidt 🙂

Swimming Rama

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *