Selvom mange nok forbinder naan-brødet med indisk madlavning, så kommer det oprindeligt fra Iran (Persien). Det er dog vidt udbredt i hele den sydlige og centrale del af Asien samt Mellemøsten.

Og så smager det fantastisk.

6 stk. (eller 12, hvis du laver dem i halv størrelse)

  • 2 dl. lunkent vand
  • 1 tsk. sukker
  • 25 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 6 spsk. yoghurt natural
  • ca. 450 g hvedemel

Rør sukkeret ud i det lunke vand, og opløs derefter gæren i sukkervandet. Tilsæt salt, yoghurt og olie og rør godt om.

Så kommer vi til melet. Jeg har tit brugt mere end det der er angivet, så prøv dig lidt frem. Tilsæt lidt ad gangen, mens du rører rundt, indtil du får en fast dej. Ælt dejen grundigt og stil den så til hævning i ca. 2 timer.

Varm ovnen op til 250 eller 275 grader.

Ælt dejen igennem igen og form den til 6 kugler.

Rul hver kugle ud på et meldrysset bord til en dråbeformet Naan ca. ½ cm tyk, 20 lang og 10 bred.

Læg brødene på bagepladen og bag dem i ca. 6 til 12 min. Hold godt øje med dem, de skal bare lige tage farve.

Smør brødene med olie og kom finthakket hvidløg ovenpå, mens de stadig er lune.

Spis dem som de er.

Eller flæk dem og kom fyld i dem (lidt a la pita-brød).

Uanset hvad du vælger, så håber jeg at de smager!

Naan-brød

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *