God morgen boller

Det her er en slags familieopskrift. Faktisk så er det min fars opskrift. Han gik på et tidspunkt til “Finere madlavning for mænd” (selvom han stadig den dag i dag mener, at det bestemt var “Madlavning for finere mænd”…).

Min mor ændrede opskriften, så den blev mere allergivenlig, og jeg har også sat mit eget præg på den…

Her er den så:

God morgen boller

(ca. 24 styk) Fryseegnede.

5 dl vand

1 dl olie

1 spsk. sukker

2 tsk. salt

50 g gær (1 pakke)

300 g grahamsmel

Ca. 400 g hvedemel (måske får du ikke brug for det hele, måske har du brug for lidt mere…)

Ca. 1 dl hørfrø (kan undlades)

Rør gæren ud i det lunkne (lidt koldere end håndvarmt) vand. Tilsæt olie, sukker og salt. Tilsæt grahamsmel. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er blød og jævn. Tilsæt derefter hørfrø, hvis du vil.

Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 min.

Tænd ovnen på 225 °C

Dejen deles i 24 og formes til boller, der hæver 25 minutter.

Pensel bollerne med vand eller mælk og bag dem i 8 – 10 minutter på nederste rille.

Håber de smager!

Godmorgen boller

Post navigation


2 thoughts on “Godmorgen boller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *