Dette er en af de nemme. Og så smager den helt fantastisk.

Hovedingrediensen er kød.

Oprindeligt blev der brugt enten lamme- eller oksefars, men kødbollerne er nu heller ikke ringe, hvis de er lavet på svinefars. Så kødvalget er dit…

Du skal bruge:

KØDBOLLER:

500 g. fars (lamme-, okse- eller svine-)

1 løg, skåret i tern

2 fed pressede hvidløg

En dusk hakket persille (og gerne frisk)

½ tsk kanel

½ tsk koriander

½ tsk ingefær

1 tsk paprika

1 ½ tsk salt

SAUCE:

1 dåse hakkede tomater.

1 lille dåse tomatpure

2 dl vand

1 tsk gurkemeje.

Sådan gør du:

Varm ovnen op til 200○ C.

Bland alle ingredienser til kødbollerne i en stor skål og form så kødbollerne. Lav dem på størrelse med en valnød. Sørg for at du laver dem faste nok, ellers risikere du at de skilles ad i saucen.

Put kødbollerne i et ildfast fad.

Mix ingredienserne til saucen i en skål og hæld saucen over kødbollerne.

Sæt fadet i ovnen. Efter 30 minuter er kødbollerne færdige.

Server med cous-cous eller ris. Og selvfølgelig grøntsager!

Håber det smager!

Marokkanske kødboller

Post navigation


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *