Dhal – eller dal – er en (indisk) ret, hvor hovedingrediensen er linser.

Den bliver ofter serveret med Chapati, hvilket er et fladbrød lavet af mel og vand og måske olie og/eller salt.

Retten er super nem at lave, smager fantastisk og som en ekstra bonus er den rigtig billig.

Du skal bruge:

(4 personer)

2,5 dl røde linser
Vand (præcis hvor meget kommer an på hvilke linser du bruger, så se på pakken for info)

1-2 tsk olie
1 hakket løg
1 fed hvidløg, hakket eller presset

1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1 tsk gurkemeje
1 spsk tomatpure
Smag til med salt

2 gulerødder i tern
1/4 squash/courgette i tern

Hvis du gerne vil have retten lidt stærkere kan du evt. tilføje:
1 tsk chili
1 tsk kardemomme

Først og fremmes skal du skylle linserne. Bare smid dem i en si og hold dem under den koldehane et minut eller to. Men husk at holde lidt øje med dem mens du skyller dem. Der kan altså godt være småsten eller lignende i mellem linserne…

Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg til de bliver klare.Tilsæt spidskommen, gurkemeje og koriander og rør rundt.

Så tilsætter du de afdryppede linser og lader det simre et minuts tid, mens du rører. Tilsæt derefter vandet.

Lad det simre i omkring 20 minuter. Rør af og til.

Tilsæt gulerødder og courgette/squash og lad det simre yderligere 10 minutter.


Mens dhal’en simre skulle du tage at lave din chapati.

Du skal bruge:
2 – 3 dl mel
Vand
1 tsk olie (Oliven hvis du har)

Så laver du dejen.
Put melet i en skål. Tilsæt olie. Tilsæt derefter vand lidt efter lidt, mens du rører i blandingen. Brug en ske – eller bare din hånd.

Når dejen har samlet sig til en fast masse, deles den i 6 boller.

Så former du hver bolle til en slags pandekage. Det er nemmest med en kagerulle.

Bag hvert brød på en tør pande ved mellemste varme indtil de er færdige.

Brug charpati’en til at skovle dhal’en op med – eller spis dhal’en med ske og spis brødet ved siden af.

Serveres evt. med ris – men det er ikke nødvendigt.

Håber det smager!

Dhal

Post navigation


One thought on “Dhal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *